miercuri, 23 ianuarie 2008

Friptura de porc la tava

Acum cateva zile m-am decis sa fac o friptura de porc la tava. ineinteles, reteta adaptata dupa cheful si gustul meu :).
Prin urmare:

RETETA FRIPTURA DE PORC LA TAVA

Timp: 2,5-3h (dar merita)

Ingrediente:
- cam 1 kg carne de porc (eu am folosit pulpa de porc dezosata)
- 1 capatana de usturoi, taiata fasii
- rozmarin, oregano, busuioc, ghimbir, boia dulce si un plic de condimente pt gratar
- ulei de masline

Procedura:
Se impaneaza carnea de porc cu fasiile de usturoi. Separat, se amesteca plicul de condimente cu celalalte ierburi si se adauga 2-3 linguri ulei de masline, pana se obtine o pasta omogena.
condimente
Cu acea pasta, se maseaza pulpa de porc si se lasa sa-si absoarba aromele cam 1/2 ora.
unsa

Se pune pulpa de porc unsa cu toate mirodeniile intr-o tava unsa cu putin ulei, se toarna un pahar cu vin rosu (daca nu aveti merge si niste bere) si se pune la cuptor cam 2 ore.
intava
Din cand in cand verificati cum ii merge, si mai turnati un picutz de vin (bere). Cand furculita intra in ea usor, e gata.
dupa
Ca si garnitura, merg foarte bine cartofi prajiti, cartofi la cuptor (urmeaza reteta), castraveti murati sau orice va trece prin cap.

Succes!

Un comentariu:

Dee@ spunea...

Mi-e o poftaaaaaaaa...
La mine nu e nicio bucurie sa iti copii reteta, trebuie sa faci tu iar eu sa ma infrupt...Right?