vineri, 25 ianuarie 2008

Frigarui de porc

FRIGARUI DE PORC IN CUPTOR

Fiindca afara e frig, si nu avem unde sa mergem sa facem un gratar, iar acasa nu am inca un gratar cu gaz, m-am gandit sa fac o improvizatie si sa le pun in cuptor. Si a iesit extraordinar!

Ingrediente:
- 1 kg pulpa de porc
- 3 cepe mijlocii
- 1-2 ardei grasi verzi
- 1-2 ardei grasi rosii
- 2-3 rosii
- 1 ardei kapia
- mirodenii
- 1 pahar cu iaurt si/sau vin
- folie de aluminiu
- tepuse
Carnea, ceapa, ardeii si rosiile trebuie taiate in cubulete, cam de 2 cm.

Pentru marinata:
Eu am facut 2 variante: cu iaurt si cu vin.

Marinata cu vin: carnea de porc se pune intr-un castron, cu mirodeniile (oregano, busuioc, 1 lingurita ghimbir ras, 2-3 catei de usturoi pisati, piper, sare, chilli), peste care se toarna un pahar de vin rosu. Se amesteca bine si se lasa in frigider peste noapte (pentru cei grabiti sau infometati, cel putin 2 ore).
cuvin
Marinata cu iaurt: la fel ca cea cu vin. Daca preferati ceva mai picant, puteti adauga si o lingurita de curry. Se adauga un pahar de iaurt gras, se amesteca si se lasa la frigider.
iaurt

Dupa ce a trecut noaptea sau orele, scoateti din frigider carnea si incepeti sa aranjati frigaruile: ardei gras verde, ardei kapia, carne, ceapa,rosie si tot asa pana frigaruia este gata.
inainte

Dupa ce ati terminat frigaruile, inveliti-le individual in folie de aluminiu si aranjati-le intr-o tava, pe care o dati la cuptor aproximativ 1,5 ore.
invelite
Dupa o ora, scoateti frigaruile din cuptor, eliminati folia si rearanjati-le inapoi in tava. Se pun in cuptor pentru inca jumatate de ora.
gata

Frigaruile de porc merg foarte bine cu un sos de smantana, cartofi prajiti sau la cuptor.

P.S. Aceeasi reteta se poate folosi si pentru frigarui de pui.

Succes!

3 comentarii:

D33@ spunea...

Super inventie ;)
Cand imi fac pensiune la Bicaz te iau pe tine bucatareasa shefa ;)
Keep going ;)

Andreutza spunea...

Ma bucur ca-ti place! Hmmm....si tu ucenic? :)

Morticia spunea...

Nici nu vreau sa ma gandesc cat de bun e. Sunt plina, ca am mancat mult, da' parca m-as infrupta - ca "Flamanzila" - in reteta asta! :*