sâmbătă, 2 august 2008

BANANA - FRUCTUL IDEAL?




Un articol interesant. Dupa ce il veti citi, nu veti mai privi bananele in acelasi fel.


Bananele. Continand trei tipuri de zahar natural - zaharoza, glucoza si fructoza, combinate cu fibra, , banana ofera o instanta, sustinuta si substantiala explozie de energie. Cercetarea a demonstrat ca doar doua banane pot oferi suficientul de energie necesara pentru un antrenament sustinut de 90 de minute. Nu e de mirare ca banana este fructul numarul 1 in dieta celor mai importanti sportivi. Dar energia nu este singurul lucru pe care-l ofera bananele. De asemenea, ele pot ajuta la depasirea sau la prevenirea unui numar mare de boli, fiind important sa nu lipseasca din dieta zilnica.

Depresie: Conform unui sondaj recent intreprins de catre MIND printre oamenii care sufera de depresie, multi s-au simtit mult mai bine dupa ce au mancat o banana. Aceasta este din cauză ca bananele contin triptofan, un tip de proteina pe care organismul o transformă în serotonina, cunoscuta pentru efectele relaxarii, imbunatateste starea in general, si va fac sa va simtiti fericiti.

Sindromul pre-menstrual: Uitati de pastile - mancati o banana. Vitamina B6 continuta de banane, reglementeaza nivelul de glucoză din sange.

Anemie: Cu un continut ridicat de fier, bananele pot stimula productia de hemoglobina în sange si ajuta in astfel de cazuri de anemie.

Tensiune arteriala: Acest fruct tropical unic are un continut foarte ridicat de potasiu, insa foarte scazut de sare, facandu-l ideal pentru a combate tensiunea arteriala.

Putere de concentrare: 200 elevi de la scoala Twickenham (Middlesex) au fost ajutati la examenul de anul acesta, prin consumul de banane la micul dejun, in pauza si la pranz in scopul de a spori puterea lor de concentrare. Cercetarea a aratat ca de potasiul din fructe poate sprijini procesul de studiu si de a-i mentine pe elevi mult mai atenti.

Constipaţie: Cu un continut ridicat de fibre, includerea bananelor in dieta poate ajuta organismul sa-si recapete functionarea corecta a sistemului digestiv, ajutand la depasirea aceastei probleme, fara a mai recurge la laxative.

Mahmureala: Unul dintre cele mai rapide moduri de a vindeca mahmureala este de a face un milkshake dintr-o banana, indulcit cu miere. Banana calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, reconstruieste nivelul zaharului din sange, in timp ce laptele linisteste si re-hidrateaza organismul.

Greturile de dimineata: O banana mancata intre mese ajuta la mentinerea nivelului de zahar din sange si evita greturile de dimineata.

Piscaturile de tantari: Incercati sa frecati zona afectata, cu un interior de coaja de banana. Multi oameni au descoperit ca acest remediu este de succes, dupa ce a redus umflarea si iritarea locului afectat.

Fumat: Bananele pot de asemenea sa ajute in lupta contra tutunului. Continutul vitamina B6 si B12, pe langa potasiu si magneziu, ajuta organismul sa isi revina dupa intreruperea dozei de nicotina zilnica.

Stress : Potasiul este un mineral vital, care ajuta la normalizarea batailor inimii, trimite oxigen catre creier si regleaza balanta de apa din oranism. Cand suntem stresati, nivelul de potasiu din singe scade.

Deci, o banana este chiar un remediu natural pentru multe boli.. Atunci cand o comparati cu un mar, are de patru ori proteine, de doua ori glucide, de trei ori fosfor, de cinci ori vitamina A si fier, si de două ori de alte vitamine si minerale. De asemenea, este bogata in potasiu si este una dintre cele mai bune alimente.

18 comentarii:

Anonim spunea...

Stiam calitatile bananelor dar nu stiam ca sunt chiar atat de multe!
Super articolul!

Dee@ spunea...

Habar nu aveam cata "putere" are o banana si cu toate astea este fructul meu preferat. Nu mananc niciodata mere, pere, prune, etc dar nu refuz niciodata o banana.

Am sa fiu mai atenta de acum daca imi trec istericalele sau anumite dureri, dupa ce ma infrupt din banana.

Ike spunea...

stiai ca bananele pe care le mancam acum nu sunt aceleasi pe care le mancau stramosii nostrii acum 50 de ani? Astea de acum cam toate au fost ori pe cale naturala ori de mana omului modificate genetic pentru a se adapta. weird. as vrea si eu o banana din secolul 20 pls..

Anonim spunea...

Banana constipa... cum sa aiba efect laxativ? Banana iti aranjeaza tranzitul in sensul ca te strange la stomac, asa cum se spune popular.

Anonim spunea...

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

Anonim spunea...

I really like reading through an article that will make
men and women think. Also, thanks for allowing for me to comment!
My web-site - top vidacup leader

Anonim spunea...

Its not my first time to visit this website,
i am visiting this web page dailly and get fastidious information from
here daily.
Look at my blog ... online chatting free

Anonim spunea...

Hi there, just became alert to your blog through
Google, and found that it is really informative. I am gonna watch out for brussels.
I'll appreciate if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!
Check out my website Financial Advisor

Anonim spunea...


Hi, I believe your web site might be having browser compatibility issues. Whenever I take a look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping issues. I merely wanted to provide you with a quick heads up! Besides that, great site!

Anonim spunea...

May I just say what a comfort to discover a person that actually understands what they're discussing on the web. You definitely realize how to bring a problem to light and make it important. More people have to look at this and understand this side of your story. It's surprising you are not more popular since you certainly have the gift.


Look into my site: life quotes

Anonim spunea...

I am actually grateful to the holder of this web page who has shared this fantastic paragraph at here.


Check out my webpage: apecyouth2008.com

Anonim spunea...

Hurrah, that's what I was searching for, what a stuff! present here at this weblog, thanks admin of this website.

Feel free to surf to my site gohima.com

Anonim spunea...

Fastidious answers in return of this question with real arguments
and describing the whole thing on the topic of that.

Here is my blog post - No Likes

Anonim spunea...

This is very fascinating, You are a very skilled blogger.

I have joined your rss feed and look ahead to in quest of more of your excellent post.
Additionally, I have shared your website in my social
networks

My web blog: hebem.ath.cx

Anonim spunea...

You actually make it seem so easy with your presentation however I to find this topic to be really one thing
which I believe I would by no means understand. It seems too complicated and very huge for me.
I am looking ahead on your subsequent submit, I
will attempt to get the dangle of it!

My blog post - http://www.hjcustomjewelry.com/

Anonim spunea...

What's up to every one, for the reason that I am in fact eager of reading this webpage's post to be updated regularly.
It consists of fastidious stuff.

Feel free to visit my web page :: sex massage brussels

Anonim spunea...

The other day, while I was at work, my sister
stole my apple ipad and tested to see if it can
survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation.
My iPad is now broken and she has 83 views.
I know this is totally off topic but I had to share it with someone!



Take a look at my web site :: sexvideovoyeur.com

Anonim spunea...

ecig forum, ecigarette, electronic cigarette reviews, e cigarette reviews, best electronic cigarette, smokeless cigarettes